rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Almás mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

    Elkészítés:

    Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Ezután ráöntjük a citromlevet, rácsurgatjuk a mézet. Borral és húslével elkeverjük, majd adunk hozzá egy kis fahájat és lassú tűzön, puhára pároljuk az almákat. Ha kész van, mixerrel pépesítjük és összefőzzük a tejszínnel.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános kenyér

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

  • Sajtos-sonkás karfiol

    A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.

  • Libamáj sütve

    A libamájat, ha a szokásos módon parázson megsütöttük, egy edénybe tesszük egy darab libahájjal és a fehérmájas zsírdarabbal együtt. Hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, 1/2 vöröshagymát és a máj nagyságához mérten kb. annyi vizet töltünk hozzá, hogy alig ellepje és mire a víz elfõtt, a máj keresztül legyen fõzve.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Csirkehússaláta szõlõvel (francia)

    Hozzávalók: 50 dkg sült csirkehús, 25 dkg feketeszõlõ, 40 dkg burgonya, 6 szál újhagyma, 5 dkg mazsola, 1 nagy alma, 1,5 dl majonéz, só, törött bors.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Bográcsgulyás

    Hozzávalók:

    80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Tejes burgonyaleves

    Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 fej hagyma, só, bors, 1 liter víz, 3 evõkanál gersli, 2 szál zeller, 1 pohár tejfel, 1 bõ evõkanál vaj, 1 evõkanál liszt.

  • Bújtatott csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, vagy 80 dkg egyéb csirkehús, 1,5 kg krumpli, 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve, só ízlés szerint (vigyázat, a szalonna sós).

  • Meggyes piskóta

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is), 12 dkg cukor, 4 tojás, 4 evõkanál víz, 17 dkg liszt (teljes kiõrlésû barna liszt és fehér bio liszt), pici sütõpor, 1 teáskanál édesítõ;

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Barackkal töltött gombóc

    Barackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk 5 dkg zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. Miután feljönnek a víz felszínére a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Vaníliás rétes

    A nagymamák túrós, meggyes és tökös rétesei után talán ez is ízleni fog a családnak. Sokak szerint érdemes kipróbálni.

  • Töltött krumplik

    Töltött krumplik10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket. Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Ételízesítővel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpirított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.

  • Chilis paradicsomleves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor újhagyma
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 30 dkg paradicsom sûrítmény
    - õrölt koriander
    - õrölt chili
    - 3 evõkanál cukor
    - 5 evõkanál rizs
    - só
    - tortilla chips
    - joghurt a díszítéshez