rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Almás mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

    Elkészítés:

    Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Ezután ráöntjük a citromlevet, rácsurgatjuk a mézet. Borral és húslével elkeverjük, majd adunk hozzá egy kis fahájat és lassú tűzön, puhára pároljuk az almákat. Ha kész van, mixerrel pépesítjük és összefőzzük a tejszínnel.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg apró erdei gomba
    - 6 dkg sûrített paradicsom
    - 1 kk olivaolaj
    - 1 tk citromlé
    - 1 ek fehérbor
    - cukor
    - só
    - frissen õrölt feketebors
    - 1 ek vágott zöldpetrezselyem

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    3 tojásból, kevés sóval, egy kis olajon rántottát készítünk, a szokásos módon. Hagyjuk egy kicsit kihûlni. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ahogy megszívták magukat, jól kicsavarjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az egészen apróra metélt petrezselymet, egy felvert tojást, a tojásrántottát, a zsemlemorzsát és az ízesítõket. Kézzel jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk a masszából és forró olajban mindkét oldalát aranyszínûre sütjük. Leginkább köretként fogyasztjuk.

  • Almával töltött csirke vagy kacsa

    Hozzávalók: 1 csirke vagy pecsenyekacsa, 3 alma, 2 fej vöröshagyma, só, bors, majoránna, zsír vagy olaj;

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.

  • Sörös borda

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Kekszbõl készült tojások

    Hozzávalók:

    - 26 dkg liszt
    - 12,5 dkg porcukor
    - 12,5 dkg vaj
    - só
    - 1 db tojássárgája

    A mázhoz:

    - 1 db tojásfehérje
    - porcukor
    - ételfesték

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Sajtos csirkemell

    A csirkemelleket kicsontozzuk és mindegyiket pirospaprikás, füszerezett lisztbe forgatjuk.

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

  • Szőlősaláta

    SzőlősalátaA szőlőt jó alaposan megmossuk, a szemeket félbevágjuk, majd tálba tesszük. (Aki nem bírja a szőlő magját, az ki is szedheti.) Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a snidlinget, a diót, az apró kockára vágott feta sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, végül a bazsalikomot. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal elkevert mézzel. Óvatosan átforgatjuk a salátát, majd fóliával lefedve hűtőben jól lehűtjük. Találás előtt összemorzsolt diót szórhatunk még a tetejére. Önmagában is fogyaszthatjuk, kiváló reggelire, uzsonnára, és vacsorára.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka,(vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem.

  • Zöldséges-csirkés tál

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1,5 kg vegyes zöldségféle (karfiol, zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé, gomba, zöldpaprika stb.), 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, törött fekete bors.

  • Gesztenyés rolád

    Gesztenyés roládA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Túrós-meggyes kókuszgolyó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg félzsíros tehéntúró
    - 0,5 dl tejszín
    - 8 + 3 evőkanál porcukor
    - citrom reszelt héja
    - kimagozott meggybefőtt
    - 2-3 evőkanál kekszmorzsa
    - egy csomag kókuszreszelék

  • Húspuding

    Hozzávalók: marhahús 0.5 kg, szalonna 7 dkg, zsemle 1 db, tojás 3 db, tejfel 3 ek., hagyma 1/4 fej.

  • Afrikai tej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, cukor.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.