rss
  • Tormás mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 10 dkg vaj
    - 2 ek finomliszt
    - 5 dl tejszín
    - só
    - 1 kis üveges torma
    - kevés cukor
    - 1 ek citromlé

    Elkészítés:

    A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

    Beletesszük a tormát, sózzuk, cukrozzuk. Frissen facsart citromlével ízesítjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Francia krémes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg finomliszt
    - 1 tojás sárgája
    - 1 egész tojás
    - 5 dkg sütõmargarin
    - 5 dkg porcukor
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    - 1 l tej
    - 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
    - 3 tojás sárgája
    - 2 evõkanál finomliszt
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg sütõmargarin

    A habhoz:

    - 0,5 l tejszín
    - 4 evõkanál kristálycukor

    A mázhoz:

    - 15 dkg ét tortabevonó
    - 1 dl étolaj

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Pácolt karaj

    Hozzávalók: 1 kg sertékaraj vagy comb, 5. 6 gerezd fokhagyma, zsír; a pácléhez: ecet, só,
    cukor, 5-6 egész bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.

  • Krémes

    Hozzávalók:

    1 fagyasztott vajastészta, 6 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 4 dl tej

  • Szilveszteri lencseleves

    Szilveszteri lencselevesEgy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, felforraljuk, majd átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. Az elkészült levest csészébe merjük és tálalás előtt helyezzük bele a pirított sajtkockákat. És már fogyaszthatjuk is :)

  • Sajtleves

    A sajtleves isteni, egyszerû étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tûzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésût is lehet).

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Szalámis calzone

    Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

  • Mustáros marhaszelet


    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Gesztenyés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 egész tojás, 20 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1/2csg sütõpor, 5 dkg reszelt tejcsoki, 18 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 10 dekányi lisztben átforgatott meggybefõtt.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 kanál örölt köménymag,1 kanál liszt, 1 liter viz, kis fej hagyma, petrezselyemzöld.

  • Vesepecsenye szalonnával

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

  • Cékla (torony) torta

    Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.

  • Meggyes kocka

    Meggyes kockaA sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a tojásos cukros vajhoz. A tésztát beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet. A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl+cukor+tojás+vanília) és ráöntjük a meggyre. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni és fogyasztani.

  • Csirkés rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szép filézett csirkemell, kb. 15 deka füstölt kolbász, zsír, kevés vaj vagy margarin, só(ételízesítõ), 2 deci tejföl, 1 egész tojás, ízlés szerint kis reszelt sajt.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Almás húscipó

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított), 1 csokor petrezselyem, 1 hegyes paprika.