A tésztához:
- 10 dkg sütőmargarin
- 1 db tojás
- csipet sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 25 dkg magozott meggy
- 2 pohár tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró
Az öntethez:
- 2 csomag tortazselé
- 5 dl meggylé vagy víz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent tepsibe helyezzük. Megfőzzük a pudingot.
A tejfölt összekeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a még meleg pudingot. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
A folyadékból és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Végezetül az öntetet óvatosan ráöntjük a sütemény tetejére. Lehűtjük, és tálaljuk.