2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gombás metélt

Hozzávalók:

- 25 dkg széles metélt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- ízlés szerint só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem; és melegen tartom. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Ráteszem a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát.

Azonnal rácsorgatok 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt a tűzre visszateszem. Belerakom a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózom, megborsozom, és a zúzott fokhagymát is hozzákeverem. Fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A tűzről lehúzva beleöntöm a tejfölt, és a mártást simára keverem. A mártásra ráteszem a leszűrt tésztát, és jól összekeverem. Végül még tűzforrón meghintem a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!