2024.03.29. - Auguszta

Kávés torta

Hozzávalók:

A tésztához:

- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evõkanál kakaópor

Krém:

- 2 dl feketekávé
- 2 dl tej
- 15 dkg cukor
- 6 tojássárgája,
- 3 evõkanál liszt
- 25 dkg sütõmargarin

A tetejére:

- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, végül belekeverjük a tojásfehérjébõl vert kemény habot.

Kivajazunk és belisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a tésztát.

Kivesszük a tésztát a formából és egy rácson hagyjuk kihûlni. Felforraljuk a kávéval összekevert tejet, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a liszttel és a cukorral kikevert tojássárgát, és az egészet sûrû krémmé fõzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hûl, és hozzáadjuk a margarint. Ezután teljesen kihûtjük.

A tésztát kettévágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel, és egymásra illesztjük. Ha minden lap egymáson van, az egész tortát megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét vaníliás cukorral megkent tejszínhabbal, dióval, mogyoróval, kávészemekkel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!