A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 evõkanál kakaópor
Krém:
- 2 dl feketekávé
- 2 dl tej
- 15 dkg cukor
- 6 tojássárgája,
- 3 evõkanál liszt
- 25 dkg sütõmargarin
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, végül belekeverjük a tojásfehérjébõl vert kemény habot.
Kivajazunk és belisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a tésztát.
Kivesszük a tésztát a formából és egy rácson hagyjuk kihûlni. Felforraljuk a kávéval összekevert tejet, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a liszttel és a cukorral kikevert tojássárgát, és az egészet sûrû krémmé fõzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hûl, és hozzáadjuk a margarint. Ezután teljesen kihûtjük.
A tésztát kettévágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel, és egymásra illesztjük. Ha minden lap egymáson van, az egész tortát megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét vaníliás cukorral megkent tejszínhabbal, dióval, mogyoróval, kávészemekkel díszítjük.