2024.04.20. - Tivadar

Gesztenyekrém leves

Hozzávalók:

- 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- fél kávéskanál õrölt gyömbér
- 10 db szegfûszeg
- 20 dkg gesztenyepüré
- 1 teáskanál rumaroma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A citrom reszelt héját, a fahéjat, a gyömbért és a szegfûszeget kb. 1-1,5 dl vízben feltesszük fõzni. Addig a pudingport kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék tejjel.

A fûszereket leszûrjük, és az illatos levet hozzáadjuk a pudingporral kikevert tejhez. Majd belemorzsoljuk a gesztenyepürét, és az egészet összeturmixoljuk. Feltesszük fõni, de csak az elsõ rottyanásig. Közben beleteszünk 1 teáskanál rumaromát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!