- 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- fél kávéskanál õrölt gyömbér
- 10 db szegfûszeg
- 20 dkg gesztenyepüré
- 1 teáskanál rumaroma
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A citrom reszelt héját, a fahéjat, a gyömbért és a szegfûszeget kb. 1-1,5 dl vízben feltesszük fõzni. Addig a pudingport kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék tejjel.
A fûszereket leszûrjük, és az illatos levet hozzáadjuk a pudingporral kikevert tejhez. Majd belemorzsoljuk a gesztenyepürét, és az egészet összeturmixoljuk. Feltesszük fõni, de csak az elsõ rottyanásig. Közben beleteszünk 1 teáskanál rumaromát.