2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Chilis paradicsomleves

Hozzávalók:

- 1 csokor újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom sûrítmény
- õrölt koriander
- õrölt chili
- 3 evõkanál cukor
- 5 evõkanál rizs
- só
- tortilla chips
- joghurt a díszítéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az újhagymát feldarabolom, majd egy kevés olajon megpirítom. Hozzáadom az összenyomott fokhagymát, majd egy kis koriandert és chilit, valamint a paradicsom sûrítményt. Felöntöm 1,5 l vízzel, ízesítem sóval, ízlés szerint teszek bele még chilit és koriandert. Hozzáadom a cukrot, hogy csökkentse a leves savasságát.

Mikor felforrt, hozzáadom a rizst, majd addig fõzöm, amíg a rizs teljesen megpuhul.

Tálaláskor egy kis joghurttal díszítem, levesbetétként sós tortilla chips-szel tálalom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!