2024.03.29. - Auguszta

Sajttal sonkával töltött kifli

Hozzávalók:

Tésztához:

- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3,5 dkg élesztõ
- 1,5 dl víz
- fél dl tej

Töltelékhez:

- 20 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg fõtt sonka
- 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

Kenéshez:

- tojássárgája

Díszítéshez:

- köménymag
- szezámmag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Összemorzsoljuk a margarint (vajat) és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztõt, végül összekeverjük a langyos tejes vízzel. A tésztát simára gyúrjuk, majd két egyenlõ részre osztjuk.

Két kerek, egyenként kb. 25 cm átmérõjû lapot nyújtunk belõlük, majd derelyevágóval mindkettõt 8 egyforma háromszögre vágjuk. A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal és a metélõhagymával.

A masszából egy kanálnyit helyezünk mindegyik háromszögre, majd összesodorjuk a kifliket. Sütõpapírral borított sütõlapra helyezzük, és fél óráig kelni hagyjuk a kifliket.

Végül megkenjük tojássárgájával, köménymagot (szezámmagot) szórunk rájuk, és forró sütõben kb. 10 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!