Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3,5 dkg élesztõ
- 1,5 dl víz
- fél dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg fõtt sonka
- 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma
Kenéshez:
- tojássárgája
Díszítéshez:
- köménymag
- szezámmag
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Összemorzsoljuk a margarint (vajat) és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztõt, végül összekeverjük a langyos tejes vízzel. A tésztát simára gyúrjuk, majd két egyenlõ részre osztjuk.
Két kerek, egyenként kb. 25 cm átmérõjû lapot nyújtunk belõlük, majd derelyevágóval mindkettõt 8 egyforma háromszögre vágjuk. A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal és a metélõhagymával.
A masszából egy kanálnyit helyezünk mindegyik háromszögre, majd összesodorjuk a kifliket. Sütõpapírral borított sütõlapra helyezzük, és fél óráig kelni hagyjuk a kifliket.
Végül megkenjük tojássárgájával, köménymagot (szezámmagot) szórunk rájuk, és forró sütõben kb. 10 percig sütjük.