2024.04.25. - Márk

Madártej kocka

Hozzávalók:

Tészta :

- 8 tojásfehérje
- 8 ek. cukor
- 8 ek. liszt
- fél csomag sütõpor

Krém :

- 8 tojássárgája
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 ek. liszt
- 8 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dg margarin

Teteje :

- 3 dl tejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütõporos lisztet,sütõpapíros tepsiben sütjük.

A tojássárgájából, pudingporból, lisztbõl, tejbõl sûrû krémet fõzünk. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és összekeverjük a kihûlt fõzött krémmel. A krémet a tésztára simítjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!