- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 fej piros chili, kimagozva
- 50 g lecsöpögtetett szardella
- 175 g kimagozott fekete olívabogyó
- 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
- 400 g darabos paradicsomkonzerv
- 1 evõkanál paradicsompüré
- só
- fekete bors
- 225 g- 275 g spagetti
- friss, aprított bazsalikom
- frissen reszelt parmezán sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mártáshoz forrósítsd fel egy serpenyõben az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, a chilit és a bazsalikom egy részét. Fõzd addig, míg a fokhagyma meg nem fonnyad.
Add hozzá a szardellát, az olajbogyót, a kapribogyót, az aprított paradicsomot, a paradicsompürét, valamint egy kevés feketeborssal ízesítsd. Vedd lejjebb a tûzhely hõfokát, és lefedve, nagyjából 30 percig fõzd lefedve, míg sûrû mártást nem kapsz.
Amíg a tésztaszósz fõ, tölts fel vízzel egy nagy serpenyõt, és egy kevés só hozzáadásával fõzd ki a spagetti tésztát.
Csöpögtesd le a spagettit, és tedd bele a mártásba a serpenyõbe. Keverd össze jól, hogy mindenhova egyenletesen jusson a mártásból, majd add hozzá a maradék bazsalikomot is.
Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.