2024.04.25. - Márk

Sajtos perec

Hozzávalók:

- 60 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 1 tojássárgája
- 15 g szalalkáli
- só
- 200 g tejföl

Tetejére:

- 1 tojásfehérje
- reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hozzávalókat rakjuk egy nagy tálba és gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg reszelt sajttal. Perecszaggatóval szaggassunk kis pereceket belõle.

A pereceket rakjuk sütõpapírral kibélelt gáztepsibe és elõmelegített sütõben 160 C-on 30 percig süssük. A perecekbõl maradt kis háromszögeket tegyük félre. A megmaradt tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk ki újra, és újabb pereceket szaggathatunk ki belõle míg el nem fogy a tészta.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!