2024.04.20. - Tivadar

Képviselõfánk

Hozzávalók

A krémhez:

- 1 csomag vanília puding
- 1 evõkanál margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

- 3 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag habfixáló

A kenéshez:

- 1 db tojás

A tésztához:

- 1,5 dl víz
- 20 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 6 db tojás
- 1 csipet só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) fõzzük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tûzrõl lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.

A masszából, egy sütõpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. Megfog nõni a tészta ezért hagyjunk közte távolságot. különben össze fognak sülni.

A tetejüket felvert tojással megkenjük és a tepsit elõmelegített sütõbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, fõleg az elsõ negyed órában a sütõajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütõt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk.

Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evõkanál margarint. Miközben hûl, kb. 5 percenként megkeverjük, nehogy "bõrös" legyen.

A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük. A kihûlt fánkok tetejérõl egy kalapot levágunk. Az alsó részbe a vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!