2024.03.29. - Auguszta

Csirkemájjal töltött hús

Hozzávalók:

- 2 egész csirkecomb
- 40 dkg csirkemáj
- 2-3 dl vörösbor
- 2 ek méz
- rozmaring
- só
- bors
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- 5 szál medvehagyma
- áfonyalé (vagy lekvár)
- 2 nagy burgonya
- vaj
- tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig. Közben elõmelegítjük a sütõt. Serpenyõben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.

Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá.

Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bõre alá.

A páclevet és kicsi olajat öntünk tûzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva. Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bõrét. Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfõztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.

A maradék pástétomot alaplében kifõzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra fõzünk. Ez díszítheti, illetve fûszerezheti még az ételünket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!