2024.03.29. - Auguszta

Tejszínes kukoricás hús

Hozzávalók:

- 0,5 kg sertés hús (lapocka)
- 2 fej lila hagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis darab fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- 2 ek. liszt
- só, bors, majoranna
- 1 dobozos kukorica
- tészta a körethez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is nagyon finom és gyorsabban elkészül. Miután a hús kifehéredett sózom, borsozom, teszek hozzá majoránnát, majd öntök hozzá kb. 1 dl vizet és puhára fõzöm folytonos kavargatás mellett.

Miután a hús megpuhult, hozzáadom a konzerv kukoricát, majd együtt fõzöm kicsit. Aztán a tejszín a liszttel csomómentesre kavarom és az egészhez hozzáöntöm. Egyet rottyan és már el is készült.

Fõtt tésztával tálalom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!