- 6-8 szelet sertés comb
- só, bors
- fokhagymakrém
- ételízesítõ
- olaj
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb cukkini
- 1 padlizsán
- 1 patisszon
- kész lecsó
- sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst megsózom, befûszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majoránnát részesítsük elõnyben!
A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelezõ, ha friss és zsenge.
Egy hõálló üvegtálat kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fûszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé fektetem. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy. A zöldségeket sóval és ételízesítõvel szórom be.
Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül.
A hústól és a zöldségektõl függ, mennyi idõ alatt készül el. A sertéshúsnak több idõ kell, ezt 3/4 - 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielõtt elkezdenénk pirítani a tetejét.
Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a fõzés folyamata.
Tegyünk sajtot az egész tetejére, amely majd szépen rásül az egészre.