2024.04.20. - Tivadar

Lecsós sertés comb

Hozzávalók:

- 6-8 szelet sertés comb
- só, bors
- fokhagymakrém
- ételízesítõ
- olaj
- 1 kg burgonya
- 1 nagyobb cukkini
- 1 padlizsán
- 1 patisszon
- kész lecsó
- sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst megsózom, befûszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majoránnát részesítsük elõnyben!

A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelezõ, ha friss és zsenge.

Egy hõálló üvegtálat kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fûszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé fektetem. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy. A zöldségeket sóval és ételízesítõvel szórom be.

Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül.

A hústól és a zöldségektõl függ, mennyi idõ alatt készül el. A sertéshúsnak több idõ kell, ezt 3/4 - 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielõtt elkezdenénk pirítani a tetejét.

Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a fõzés folyamata.

Tegyünk sajtot az egész tetejére, amely majd szépen rásül az egészre.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!