rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Gyümölcssaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 2 narancs
    - 2 mandarin
    - 1 grapefruit
    - 1 banán
    - 6 eper
    - 1 pohár narancslikõr
    - 6 édesítõ tabletta
    - 1 kanál reszelt nerencshéj
    - 1/2 pohár víz
    - 50 ml tejszín

    Elkészítés:

    Hámozzuk meg a gyümölcsöket, mossuk meg és vágjuk apróra. Helyezzük egy gyümölcsös tálra. Oldjuk fel az édesítõ tablettát a vízben, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslikõrt. Öntsük rá a gyümölcsre. Mentalevéllel és tejszínhabbal díszítjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Rántott sonka

    A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidõben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) Majd a sonkát csurgasd le, és szalvétával töröld szárazra. A szeleteket forgasd lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába, s bõ, forró zsiradékban süsd ki.

  • Debreceni bableves

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 pár debreceni, 3 dkg húsos, füstölt szalonna, fél szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 hús Knorr leveskocka, olaj, 1 babérlevél, só.

  • Római szelet

    Hozzávalók: 8 szelet hús, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 20 dkg metélt tészta, 40 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csomó petrezselyem, 1 ágacska rozmaring, liszt, só, bors.

  • Pizzamártás

    Hozzávalók:

    1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 teáskanál szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olivaolaj, 1 evõkanálnyi sûrített paradicsompép, frissen õrölt fekete bors

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 l tej.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Szilveszteri sajttorta

    Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evõkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefõtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg fõtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sör, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
    mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Csirkecomb székely módra

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Tejfölös gombóc

    Hozzávalók: vaj 7 dkg, liszt 20 dkg, tojás 3 db, tejföl 3 dl, vaj 5 dkg, morzsa 2 dkg, só 1 késh.

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Brokkolis csirkemell

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
    - só
    - szárnyas fûszerkeverék
    - étolaj

    A besamel mártáshoz:

    - 1/2 l tej
    - 10 dkg vaj vagy margarin
    - 3 ek. finom liszt
    - ételízesítõ

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.

  • Pudingos fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 90 dkg finomliszt
    - 9 dkg élesztõ
    - 4 dl tej
    - 10 dkg cukor
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 tojás felvert habja

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 25 dkg kristálycukor
    - 20 dkg margarin
    - 4 evõkanál kakaó

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

  • Hájas kifli joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg liszt
    - 5 dl joghurt
    - 4 dkg élesztõ
    - 40 dkg háj
    - 1 kk só
    - 2 ek cukor
    - 2 ek rum
    - 2 ek olaj
    - 1 dl víz
    - fél citrom leve

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.