- 6 fej fokhagyma
- 1 póréhagyma vagy vöröshagyma
- 1 db burgonya
- 2 evõkanál liszt
- 1.5 liter erõleves
- 2 dl tejszín
- 4 dkg vaj
- só
- õröltbors
- szerecsendió
- 3 nagy szelet kenyér felkockázva
- petrezselyem vagy snidling
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítem az alaplevet az erõleves kockából. Lábasban a vajat felmelegítjük,rászórjuk a felaprított póréhagymát, üvegesre dinszteljük, beletesszük a lisztet és kicsit megpirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével.
Belerakjuk a kockákra vágott burgonyát is, késhegynyi szerecsendióval ízesítjük és közepesnél alacsonyabb fokozaton kb 30 percig fõzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul, majd simára turmixoljuk a levest. 2 dl tejszínt öntök hozzá,és beleszórjuk a metélt petrezselyem zöldet vagy snidlinget majd felforraljuk.
Serpenyõben kevés olajat felhevítünk és megpirítjuk a kenyérkockákat.