2024.04.18. - Andrea, Ilma

Húsvéti báránycomb tormamártással

Hozzávalók:

- 1 báránycomb (1,2 kg)
- 2 fej fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- tengeri só
- olívaolaj
- 1 kápiapaprika
- 1,5 deci vörösbor

A zöldbabpüréhez:

- 50 dkg ceruzabab
- 1 nagy burgonya
- 5 dkg vaj

A mártáshoz:

- 1 narancs leve és héja
- 10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
- 1 dl víz
- 1 csapott mokkáskanál keményítõ
- 2 evõkanál méz
- 4 evõkanál krémsajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A báránycombot megtûzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.

A húst 180 fokos sütõbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.

A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfõzzük, leszûrjük. A krumplit is megfõzzük sós vízben. A leszûrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.

A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítõt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besûrûsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.

A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!