2024.04.24. - György

Aprósütemény Húsvétra

Hozzávalók:

- 20 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg darált dió
- 1 csapott kiskanál õrölt fahéj
- 3 szem szegfûszeg megõrölve
- 1 kiskanál kakaó
- lekvár

A díszítéshez:

- apró szines cukorkák
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, a diót, a fûszereket és a cukrot hozzákeverjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és tojásformával kiszúrjuk, majd óvatosan kivajazott, kilisztezett sütõlemezre fektetjük. Elõmelegített sütõben, kis lángon kb. 20-25 percig sütjük. Savanykás lekvárral kettesével összeragasztjuk, és apró, színes cukorkákkal díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!