- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítõ
- 1 kávéskanál sütõpor
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 200 ml tejszín
- 15 dkg porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
3 dl tejbõl megfõzzük a pudingot, majd a vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet, amit használunk.
A 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk. A krémhez megfõzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihûtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihûlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot és ezzel megtöltjük a 3 lapba vágott tortát. A tetejét és az oldalát is vékonyan bevonjuk, tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal vagy egyszerûen megszórjuk porcukorral, ha nem kenünk rá krémet.