2024.03.29. - Auguszta

Piskótából készült húsvéti csibe

Hozzávalók:

20 darab csibéhez:

- 50 dkg piskótatalér
- 1 dl tej
- 20 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg étcsokoládé
- piros zselécukor
- sárga élelmiszerszínezék
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A piskótából 60 db-ot félreteszünk, a többit ledaráljuk, és tejjel, margarinnal, vaníliás cukorral összedolgozzuk. 20 golyót formálunk belöle. A kókuszt megfestjük az élelmiszerszínezékkel. A golyókat ebben hempergetjük meg, és hûtõbe rakjuk.

Közben felolvasztjuk a csokit. A zselécukorból taréjt és csõrt vágunk ki, amit két csokival megkent piskóta közé ragasztunk, a csokival szemet rajzolunk neki (fogpiszkálóval). A fejet a kókuszos golyókhoz ragasztjuk. A maradék piskótákat félbevágjuk, azokat is megkenjük csokival, és a golyók oldalára ragasztjuk szárnynak
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!