2024.04.23. - Béla

Vegyesfûszeres báránysült

Hozzávalók:

- 0,5 ek rizsliszt
- 1.2 kg báránygerinc
- 0.5 dl mentaolaj
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2 g fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szem borókabogyó
- 10 szem koriandermag
- 10 db zsályabóbita
- 1 csipet õrölt citrombors
- 1 dl csontlé
- 3 dkg vaj
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Fedeles sütõtálba tesszük a kétféle olajat. A gerincet megszabadítjuk az esetleges hártyáktól, megsózzuk, õrölt citromborssal meghintjük, beleforgatjuk az olajba.

A vékony szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát az összeroppantott boróka- és koriander bogyókkal együtt mellészórjuk, lefedjük, 170 fokra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük.

Levesszük a fedõt, villával pépesítjük a fûszeres hagymát, 5 percre visszatesszük a forró sütõbe. Ha kész, letakarva fél órát pihentetjük a sültet, majd a báránygerinc mindkét oldaláról lefejtjük a húst, felszeleteljük, formára illesztgetjük, bevonjuk kevés mártással. Friss zsályabóbitákkal, levélkékkel díszítjük.

A többi szószt serpenyõbe öntjük, 0.5 ek rizsliszttel meghintjük, fél percig sütjük. Felöntjük 1.5 dl forró csontlével vagy ízes vízzel, alaposan elkeverjük, egy csipetnyi frissen vágott zsályával megszórjuk, felforraljuk. Levesszük a hõrõl. A vajjal bársonyosra keverjük. Tálkába öntjük, meghintjük a maradék õrölt borssal, a hús mellé forrón kínáljuk.

Vajjal megkent fõtt burgonyával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!