2024.03.29. - Auguszta

Nyuszi alakú aprókenyerek

Hozzávalók:

- 45 dkg fehér kenyérliszt
- 2 dkg friss élesztõ
- 320 ml langyos víz
- 1 tk só
- fél tk cukor
- 2 ek olaj a tésztába
- 1 tojás a tetejét megkenni
- fekete bors szemnek, orrnak
- 1 ek tejföl sütés után megkenni
- 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az élesztõt felfuttatjuk a fél tk cukorral, és kevés langyos vízzel. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztõt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel, fényes, sima tésztát dagasztunk.

Kb. 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ezután olajozott felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tojás formájú tésztakiszúróval tojásokat szaggatunk. Ezután a tojás tetejétõl középen félig bevágjuk, és a két csücsköt jobbra-balra lehajtjuk. Ezek lesznek a fülecskék. A fülek tövénél a hüvelyk és mutató ujjunkkal jobbról-balról egy mozdulattal kicsit összenyomjuk. A füleket meg is húzogathatjuk, pödörhetjük.

A nyuszikat lekenjük felvert tojással; szemnek, orrnak fekete borsot használunk. Félig nyomjuk be a borsokat a tésztába, nem tûnnek el a sütésnél. Rögtön sütjük. Sütési idõ 220 fokon (vizes edénnyel a sütõ aljában) 15-20 perc.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!