2024.04.24. - György

Sertéskaraj töltött tojással

Hozzávalók:

- 4 fõtt tojás
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
- õrölt bors
- 4 evõkanál olaj
- 60 dkg sertéskaraj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A fõtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, villával összetörjük. 3 gerezd fokhagymát présen áttörünk. A vajjal, a fõtt tojások sárgájával, meg fél dl tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, a grill fûszerkeverékkel meghintjük, és a fél tojásokba visszatöltjük.

A húst 8 szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A többi fokhagymát félbevágjuk, és az olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Utána kiszedjük belõle a fokhagymát, és a húst ebben a zamatos olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetve tepsibe rakjuk, és mindegyik hús tetejére a töltelékkel megtöltött fél tojásokat rakunk. A maradék tejfölt a tetejére simítjuk.

Épp csak annyi idõre toljuk a sütõbe, hogy a tojás is jól átforrósodjon.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!