2024.03.29. - Auguszta

Körtelves

Hozzávalók:

- 1 kg körte
- víz, amennyi ellepi
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- kevés barnacukor
- kevés citromlé
- õrölt gyömbér
- õrölt fahéj
- õrölt szerecsendió
- 2 szegfûszeg

A galuskákhoz:

- 25 dkg túró
- 5 dkg búzadara
- 2 tojás
- 2 dkg vaj
- só
- 1-2 tk. cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük õket fõni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfûszeget is, meg a többi ízesítõt. Mikor puhára fõtt, hagyjuk picit hûlni és botmixerrel pürésítjük. Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, megint fûszerezzük az õrölt fûszerekkel és éppen csak felforraljuk.

A galuskákhoz a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és fél órára hûtõbe tesszük. Utána kézzel kis gombócokat formálunk belõlük és lobogó sós vízbe dobjuk õket. Mikor feljönnek a víz színére, kiszedegetjük õket és szûrõbe téve lecsöpögtetjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!