2024.04.23. - Béla

Rizses sonkasaláta

Hozzávalók:

- 20 dkg rizs
- 1 evõkanál olaj
- 30 dkg sonka
- 1 avokadó
- 20 dkg koktél paradicsom
- 1/2 jégsaláta
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 csipet curry
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A rizst az olajon megfuttatjuk, dupla mennyiségû vízzel felöntjük, és lefedve, kislángon kb. 20 perc alatt megfõzzük, majd levesszük a fedõt, és hagyjuk kihûlni. A sonkát apró kockára vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, és félbe vágjuk. A jégsalátát megmossuk, levelekre szedjük, leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépkedjük. A sajtot kockára vágjuk.

A kihûlt rizst salátástálba borítjuk. Hozzáadjuk a sonkát, az avokadót, a paradicsomot, a jégsalátát, a sajtot, és lazán összekeverjük. Kis tálkába beleöntjük a tejfölt, a majonézt, megsózzuk, borsozzuk, csipet curryt adunk hozzá, és habverõvel simára keverjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!