2024.04.24. - György

Csokis kókuszkocka

Hozzávalók:

Tésztához:

- 400 g finom liszt
- 250 g margarin
- 7 tojássárgája
- 1,5 csomag sütõpor
- 150 g porcukor
- fél dl tej
- 4 evõkanál kakaópor
- magozott meggy

Krémhez:

- 200 g kókuszreszelék
- 200 g kristálycukor
- 7 tojásfehérje

A tetejére:

- 100 g étcsokoládé
- fél dl rum
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját összegyúrom, majd megfelezem. Az egyik felét mélyhûtõbe teszem, hogy megfagyjon, és jól reszelhetõ legyen majd. A másik felét kinyújtom, és beleegyengetem egy kivajazott tepsibe. Megszórom az elõzõleg lecsepegtetett, kimagozott meggyel.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és belekeverem a kókuszreszeléket. A masszát rásimítom a meggyre, majd a fagyasztott tésztát ráreszelem a kókuszos masszára. 160 fokra elõmelegített sütõben kb. 55-60 percig sütöm.

Az étcsokoládét gõz fölött megolvasztom, és hozzáadom a rumot is. Miután a tészta megsült hûlni hagyom, majd az olvasztott csokit rácsepegtetem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!