2024.04.19. - Emma

Szezámmagos stangli

Hozzávalók:

- 350 g zabpehelyliszt
- 100 g sima liszt
- 250 g túró
- 250 g margarin
- 2 tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 1 tk. só
- fél cs. sütõpor

Tetejére:

- tojásfehérje
- szezámmag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit lágy, könnyen gyúrható tésztává gyúrom, majd fél órán át pihentetem. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem az enyhén felvert tojásfehérjével, majd meghintem szezámmaggal.

Derelyevágóval tetszõleges darabokra vágom, és sütõpapírral bélelt tepsibe helyezem (2 gáztepsire elég ez a mennyiség), majd 180 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!