2024.04.20. - Tivadar

Frankfurti leves

Hozzávalók:

- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 db közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg virsli
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evõkanál finomliszt
- ételízesítõ
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1 teáskanál õrölt kömény
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál õrölt feketebors
- só
- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A káposztát és a burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk.

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a majoránnát, megszórjuk a paprikával. Beletesszük a káposztát és a burgonyát, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítõt adunk hozzá, és puhára fõzzük.

Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

A virslikarikákat kevés olajon átpirítjuk, és a leveshez adjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!