2024.04.19. - Emma

Házi csokis perec

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 5 dkg õrölt mogyoró
- 12 dkg vaj
- 5 dkg sertészsír
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evõkanál juharszirup

A mázhoz:

- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evõkanál tej vagy tejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az õrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Elõmelegített sütõben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Gõz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!