- 30 dkg liszt
- 5 dkg õrölt mogyoró
- 12 dkg vaj
- 5 dkg sertészsír
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evõkanál juharszirup
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evõkanál tej vagy tejszín
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az õrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Elõmelegített sütõben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Gõz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket.