2024.04.24. - György

Kókuszos-chilis csirke

Hozzávalók:

- 60-70 dkg csirkemellfilé
- 2 db magozott chilipaprika
- 1/2 lime
- 1 dl kókusztej
- 300 ml forró csirke alaplé
- 2 tk étkezési keményítõ
- 3 ek mogyoróolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A melleket vastagabb szeletekre vágjuk, majd hosszában elfelezzük. Az olajat felhevítjük, a mellek mindkét oldalát kb. 2-3 percig pirítjuk, kiszedjük.

A megmaradt olajon megfuttatjuk a karikára vágott chilit, majd az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a kókusztejet, és a pici vízzel kikevert keményítõt. Visszatesszük a melleket, majd félig letakarva kb. 10 percig fõzzük. A legvégén belefacsarjuk a fél lime-ot.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!