- 40 dkg burgonya
- 8 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg lecsó
- fûszerpaprika
- õrölt bors
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy tágas edényben süssük ki és szedjük ki a zsírból.
A zsírjában fonnyasszuk meg a vöröshagymát, utána húzzuk le a tûzrõl, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsuk üvegesre, ízesítsük lecsóval, õrölt borssal és sóval.
Öntsük fel hideg vízzel és lassú tûzön fõzzük.
Közben a lebbencstésztát sütõben pirítsuk világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt adjuk a leveshez, s így fõzzük készre.