- 1 kg hal
- 2-3 hagyma
- 2 paprika
- 2 liter víz
- 2 tojás
- 2-3 paradicsom
- 1 torma
- lestyán
- kapor
- petrezselyem
- só
- bors
- 1 marék cseresznyeszilva
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az apróra vágott hagymát fõni tesszük. Amikor majdnem megfõtt hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát, a lehéjazott, kimagozott és felszeletelt paradicsomot, a megmosott, megtisztított és négy személy számára feldarabolt halat, valamint egy kis reszelt tormát.
Megsózzuk. Amikor a hal jól megfõtt, de nem ment szét, levesszük a tûzrõl. Cseresznyeszilvával (vagy más savanyú gyümölccsel) savanyítjuk és egy tojással besûrítjük.
A haldarabokat egy habszedõvel gondosan kiszedjük, hogy nehogy széttörjenek, és a levesestálba tesszük.