- 25 dkg fodros kocka tészta
- 30-40 dkg spenót
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 dkg sütõmargarin
- 2 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- só
- bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát megfõzzük sós vízben. A spenótot megpároljuk a margarinon a zúzott fokhagymával, de nem rántjuk be.
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, beletesszük a kifõtt tészta felét, majd rásimítjuk a spenótot. Meglocsoljuk tejföllel, és beborítjuk a tészta másik felével. Megint meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a reszelt trappista sajtot, és körülbelül 20-25 percig sütjük a sütõben.
Tálaláskor megszórhatjuk borssal, nem rontja el. Finom és mutatós étel a zöld-fehér színkombináció miatt.