2024.04.23. - Béla

Gesztenyekrém leves

Hozzávalók:

- 100 g gesztenyemassza
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 2 cl rum
- 1 cs. vanília puding
- fahéj
- citromhéj
- szegfûszeg
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A fûszereket egy kisebb edénybe téve 1dl vízzel felöntjük és felforraljuk,majd a levet leszûrjük és kihûtjük.

A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel elkeverjük.A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.A tejszínes gesztenyét,a tejjel elkevert pudingot és a fûszerkivonatot, a tojások sárgáját,a rumot turmixgépbe tesszük,enyhén sózzuk,turmixoljuk.Levescsészébe adagoljuk,hûtõbe tesszük.Tálalás elõtt tejszínhabbal,õrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!