2024.04.19. - Emma

Hájas kifli joghurtosan

Hozzávalók:

- 1 kg liszt
- 5 dl joghurt
- 4 dkg élesztõ
- 40 dkg háj
- 1 kk só
- 2 ek cukor
- 2 ek rum
- 2 ek olaj
- 1 dl víz
- fél citrom leve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Egy keverõtálba beleöntjük a lisztet, közepében mélyedést alakítunk, belemorzsoljuk az élesztõt, kevés cukrot, kevés langyos vizet és megkelesztjük. Majd hozzátesszük a cukrot, sót, rumot, langyos joghurtot, vizet, olajat és robotgéppel kidolgozzuk, 15 percet kelesztjük.

Közben a ledarált hájat a citromlével, 1 ek rummal, 2 ek liszttel robotgéppel kidolgozzuk. Amikor megkelt a tészta elnyújtjuk, és a háj felét elosztjuk a tésztán, majd fölcsavarjuk tekercsnek, letakarjuk konyharuhával, és 30 percet pihentetjük. Ezután elnyújtjuk, elosztjuk a megmaradt hájat, fölcsavarjuk, és újabb 30 percet pihentetjük.

Elnyújtjuk a tésztát, nagyobb kockákra vágjuk, a közepükbe gyümölcsízt rakunk és kifliket csavarunk, újra 30 percet pihentetjük. 250 fokra elõmelegített sütõbe tesszük, de 200 fokra csökkentjük a sütõ hõmérsékletét, és megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!