- 1 kg liszt
- 5 dl joghurt
- 4 dkg élesztõ
- 40 dkg háj
- 1 kk só
- 2 ek cukor
- 2 ek rum
- 2 ek olaj
- 1 dl víz
- fél citrom leve
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy keverõtálba beleöntjük a lisztet, közepében mélyedést alakítunk, belemorzsoljuk az élesztõt, kevés cukrot, kevés langyos vizet és megkelesztjük. Majd hozzátesszük a cukrot, sót, rumot, langyos joghurtot, vizet, olajat és robotgéppel kidolgozzuk, 15 percet kelesztjük.
Közben a ledarált hájat a citromlével, 1 ek rummal, 2 ek liszttel robotgéppel kidolgozzuk. Amikor megkelt a tészta elnyújtjuk, és a háj felét elosztjuk a tésztán, majd fölcsavarjuk tekercsnek, letakarjuk konyharuhával, és 30 percet pihentetjük. Ezután elnyújtjuk, elosztjuk a megmaradt hájat, fölcsavarjuk, és újabb 30 percet pihentetjük.
Elnyújtjuk a tésztát, nagyobb kockákra vágjuk, a közepükbe gyümölcsízt rakunk és kifliket csavarunk, újra 30 percet pihentetjük. 250 fokra elõmelegített sütõbe tesszük, de 200 fokra csökkentjük a sütõ hõmérsékletét, és megsütjük.