- 500 gramm darált marhahús
- 2 hagyma
-2 sárgarépa
- 2 tojás
- 1 paprika
- 1 tök
- 1 petrezselyem gyökér
- bors
- só
- zöldségek
- 2 kanál olaj
- 100 gramm rizs
- 3 kanál sûrített paradicsom
- 1 csomag korpacibere
- tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húsgombóc leveshez a vizet odatesszük fõni. A darált húst összekeverjük egy apróra vágott hagymával, a megmosott rizzsel, az apróra vágott zöld levelek felével és a két tojással. Ízlés szerint sózzuk.
Amikor a víz fõni kezd, kis gombócokat formálunk a vizes kezünkkel és fõni tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprózzuk. Amikor a húsgombócok feljönnek a víz felszínére, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és még 15 percig fõzzük.
Hozzáadjuk az olajat és a sûrített paradicsomot és még 5 percig fõzzük. A végén hozzáadjuk a korpaciberét és a maradék apró zöld levelekkel.