- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 3,5 dl tejszín
- 1 db húsleveskocka
- 1 teáskanál citromlé
- tárkony
- só
- bors
- olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítom. Közben a leveskockából elkészítem az alaplevet. A megpirított hagymára ráöntöm a szintén kockára vágott húst. Amint el kezd pirulni hozzáadom a sót, borsot és a citromlét, majd felöntöm az alaplével.
Ha a hús félig megfõtt, hozzáadom a kockára vágott sárgarépát, gombát és a borsót. Miután felfõtt az egész a tejszínnel besûrítem és a tárkonnyal is ízesítem. Még egyszer felfõzöm és forrón tálalom.