2024.04.23. - Béla

Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

- 30 dkg sajt
- 50 dkg fusilli tészta
- só
- bors
- babérlevél
- 50 dkg darált hús
- 1 üveg paradicsomsûrítmény
- 1 kanál vaj
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 doboz kukorica
- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


Elkészítés:

Bõ, sós vízben kifõzzük a fél kg tésztát.

Mialatt a tészta fõ, a darált húst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha átfõtt, hozzáadjuk a paradicsomsûrítményt. Amikor átmelegedett, a pohár tejfölt és a kukoricát is hozzáöntjük, jól elkeverjük, megint sózzuk és borsozzuk. Ha elég forró, levesszük a tûzrõl, összekeverjük a tésztával, belereszelünk 10 dkg sajtot. Összekeverjük.

Kivajazzuk a tepsit, beleöntjük a tésztát, a maradék sajtot ráreszeljük, és elõmelegített sütõben 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!