2024.04.19. - Emma

Túró rudi ízesítésû torta

Hozzávalók:

A piskótához:

- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- fél kk sütõpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor

A töltelékhez:

- 1 csapott ek zselatinpor
- 15-25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 2,5 dl hideg tejszínbõl vert hab
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Piskóta készítése:

Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.

Töltelék készítése:

A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.

A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!