2024.04.25. - Márk

Spárgás tészta

Hozzávalók:

Tésztához (linguine tésztát készítünk vagy veszünk):

- 3 tojás
- 30 dkg tésztaliszt
- kevés só

Továbbá:

- 70 dkg zöldspárga
- 3 ek sótlan vaj
- 2 nagy citrom frissen reszelt citromhéja és leve
- 1 tk só
- 1-1,5 dl tejszín
- 1 marék bazsalikomlevél
- 10 dkg parmezán sajt frissen reszelve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Ha friss tésztát készítünk, akkor a tojásból, sóból, lisztbõl tésztát gyúrunk, legalább negyed órát pihentetjük letakarva, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, felvágjuk a megfelelõ méretûre. Ha kész tésztát használunk, akkor felteszünk egy nagy tésztafõzõ fazekat telve vízzel melegíteni.

Közben a spárgák keményebb végeit letörjük, és kb. 3 részre szeljük õket átlósan vágva. Megmossuk, lecsepegtetjük. Ha felforrt a tészta vize, megsózzuk, és amikor újra zubog, akkor beletesszük a tésztát. A fõvõ tészta fölé egy külön pároló edénybe betehetjük a felvágott spárgákat 3 percre lefedve párolódni.

Egy nagy serpenyõben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 1 tk sót, a citromhéját, levét és a tejszínt, és máris levesszük a tûzrõl, melegen tartjuk.

A megfõtt tésztát azonnal a citromos tejszínes serpenyõbe szedhetünk, és hozzáadhatunk még néhány ek tésztafõzõlevet is. Ráborítjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük, majd jöhetnek a spárgadarabok is. Összeforrósítjuk, megszórjuk bazsalikomlevéllel, és már tálalhatjuk is a legfinomabb citromos tésztát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!