2024.04.24. - György

Gombás fasírt

Hozzávalók:

- 2 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 egész tojás
- 3 zsemle
- 70 dkg darált hús
- 7-8 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- ételízesítõ
- szárított vegyes erdei gombafûszer
- kevés tej
- olaj a sütéshez
- morzsa
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A petrezselymet apróra vágjuk a fokhagymával együtt. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és tálba tesszük.

A darálthússal, tojással, kb. 2 tk gombafûszerrel, fokhagymával és a többi fûszerrel együtt alaposan összekeverjük, és legalább 1-2 órára hûtõbe tesszük (akár egész éjszakára is lehet). Ha kicsit lágynak érezzük, tehetünk bele morzsát is.

Kis golyókat formálunk, majd forró olajban kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!