A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 5 dkg sütõmargarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
- 3 tojás sárgája
- 2 evõkanál finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg sütõmargarin
A habhoz:
- 0,5 l tejszín
- 4 evõkanál kristálycukor
A mázhoz:
- 15 dkg ét tortabevonó
- 1 dl étolaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót gõz felett felmelegítjük. Ha megolvadt, belekeverjük a lisztet. Két lapot sütünk belõle. A tejbõl, tojássárgájából, lisztbõl és a pudingporból sûrû krémet fõzünk.
Ha kihûlt, belekeverjük a sütõmargarinnal kikevert porcukrot, és simára keverjük. Egyik kihûlt lapra rakjuk a krémet, rá a felvert tejszínhabot. Majd következik a tetejére a másik lap és a csokimáz.
Hûtõben legalább egy fél napot pihentetjük. Kockákra vágjuk úgy, hogy elõbb éles késsel a tetejét vágjuk be, utána vágjuk át a süteményt, így nem törik.