2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Finomfõzelék

Hozzávalók:

- 50 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 cs petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 db húsleveskocka
- cukor, só
- 2 ek sima liszt
- 2 ek olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.

Kevés felforrósított olajban az elõkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük, és fedõ alatt puhára fõzzük.
Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besûrítjük a fõzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és ízesítjük. Kicsit forraljuk, és kész.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!