2024.04.16. - Csongor

Cappuccinos kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 6 evõkanál víz

A krémhez:

- 8 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mogyorós cappuccino por
- 1 dl rum vagy rumaroma
- 1 csomag zselatinfix
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral 6 evõkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Kikent, lisztezett vagy sütõpapírral bélelt nagy tortaformában, elõmelegített sütõben kb. 200 fokon kisütjük. Ha kihûlt, 3 lapra vágjuk.

A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd félreteszünk belõle egy kicsit a díszítéshez. Utána a cappuccino port és a zselatinfixet óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba keverjük, végül hozzáadjuk az 1 dl rumot, ha gyerekek is esznek belõle, akkor a rumaromát.

A 3 lapra vágott piskótát megtöltjük a krémmel, kívülrõl is bevonjuk. Végül a félretett habkrémbõl rózsákat nyomunk a tetejére.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!