2024.04.19. - Emma

Túrótorta

Hozzávalók:

- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- 30 dkg eper
- 3 levél citromfû a díszítéshez
- babapiskóta
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután a túrót, a vajat a felvert tejszínhabot és a mascarponét összekeverjük.

Kevés vízben feloldjuk az 1 csomag zselatint, felfõzzük, és amikor langyosra hûlt, hozzákeverjük az elkészített túróhoz. Az eper 2/3 részét felkockázzuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz.

A tortaforma alját és oldalát kirakjuk babapiskótával, majd az elkészített túrót beleöntjük. Lezárjuk a formát, 4-5 órára a hûtõbe rakjuk, hogy jól megdermedjen.

Tálalás elõtt díszítjük a tejszínhabbal a maradék eperrel és egy kis citromfûvel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!