2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tavaszi borsóleves

Hozzávalók:

- 50 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- zeller
- petrezselyem
- zöldpaprika
- paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 húsleveskocka
- 2 evõkanál olaj
- ízlés szerint cukor
- 50 dkg felsõ csirkecomb
- pici pirospaprika
- só
- bors
- 2 db tojás
- liszt ízlés szerint
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Olajon az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kicsontozott, lebõrözött, apróra vágott csirkedarabokat. Átpirítjuk, meghintjük 1 evõkanál liszttel, pirospaprikával, sóval, borssal. Kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a zöldségeket és pároljuk.

Amikor a levesalap félig puha, a zöldborsót akkor tesszük hozzá. Kb. 2 liter húsleves alappal felöntjük, puhára fõzzük. Ízesíthetjük még egy kevés cukorral.

Amikor elkészült, lisztbõl, sóból, tojásból galuskatésztát keverünk, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, a tetejét pedig meghintjük petrezselyemmel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!