2024.04.24. - György

Sonkás tojássaláta

Hozzávalók:

- 8 db fõtt tojás
- 30 dkg héjában fõtt burgonya
- 25 dkg fõtt füstölt sonka
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor retek
- 3 ág kakukkfû
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fél dl olaj
- 3 dl majonéz
- 1 fej saláta
- 1 csipet õrölt bors
- 1 csipet só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Vágjuk össze a tojásokat, a krumplit, a sonkát, a lila hagymát és a retket. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfûvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hûtõbe.

Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fûszerekkel, és jól hûtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!