- 1 kg pecsenyének való sertéscomb
- 6 fej vöröshagyma
- 4 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili paprika
- diónyi sertészsír
- 1-2 étolaj
- kakukkfû
- 1 babérlevél
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában felvágjuk. A húst megtûzdeljük a fokhagymával, dörzsöljük be sóval.
Egy lábasban melegítsük meg a disznózsír és olaj keveréket, helyezzük bele a húst, és kb. 15-20 perc alatt süssük körbe aranysárgára. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.
Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Dobjuk a pecsenyezsírra, és állandó keverés mellett süssük üvegesre. Tegyük vissza a sültet a lábasba.
Facsarjuk ki a citrom levét, öntsük a hús levébe, szórjuk meg kevés kakukkfûvel. Tegyük bele a paprikát egészbe és a babérlevelet. Fedjük le a lábast, és fõzzük az ételt kis lángon 90 percig.
Szeleteljük fel a húst. Öntsük le a saját levével, és azonnal tálaljuk.