- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 tk. cukor
- 6 egész tojás
- 1 tk sütõpor
Hempergetni:
- cukros kakópor
- fahéjas porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tûzrõl, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az edény falától, majd hagyom kihûlni. A tojásokat egyenként a langyos tésztába dolgozom, végül belekeverem a sütõport.
Bõ forró olajba kanalanként beleszaggatom a tésztát, és aranybarnára sütöm. Papírtörlõre szedve a gombócokat lecsepegtetem, majd még melegen beleforgatom a cukros kakaóba, illetve fahéjba.